UWV Masterclasses Storytelling voor HR - Sjoerd van den Heuvel PhD

Waar wil jij je verder in ontwikkelen? 

Ontdek waar jij enthousiast van wordt en waarmee jij nóg meer impact kunt maken. Heb je een keuze gemaakt, maak je interesse dan kenbaar via de knop ‘aanmelden’. Heb je vragen? Neem dan contact op met UWV Data Academie

PROGRAMMA
HR Analytics Translator
MASTERCLASSES
HR Analytics in de praktijk
MASTERCLASSES
Storytelling voor HR
QUIZ
HR Analytics Quiz

MASTERCLASSES
Storytelling voor HR

Storytelling: Fundamentals & Visualisatie

In de masterclass Storytelling: Fundamentals & Visualisatie ligt de focus enerzijds op de basisprincipes van storytelling. Je leert over het afstemmen van de doelstelling, opzet en inhoud van je presentaties op de samenstelling van je publiek, hun behoeften, ervaring en voorkeuren. Je leert – en ervaart – hoe je positionering in de ruimte en de inrichting van de ruimte van invloed zijn op de ervaring van het publiek. Je ontdekt de kracht van het gebruik van geluid, muziek en ook stilte. Je leert hoe je je presentatie effectief kunt ontwerpen en structureren op basis van beproefde methoden zoals Barbara Minto’s Piramide Principe en de toepassing van de narratieve boog. Je oefent hoe je je idee kunt verkopen en hoe je vraag naar je idee kunt creëren. Want zonder vraag vanuit de organisatie, zal jouw idee of inzicht geen impact maken.

Naast de focus op de basisprincipes van storytelling, staat in deze masterclass het ontwikkelen van effectieve visualisaties centraal. Visualisaties zijn effectief als ze besluitvorming, gedrag, emotie beïnvloeden. Tijdens de masterclass passeren inspirerende visualisatie voorbeelden de revue en krijgt je veel concrete tips en tricks waar je direct je voordeel mee kunt doen. Uit uiteraard ontwikkel je ook hands-on  je eigen visualisatie vaardigheden waarbij je de opgedane inzichten direct toepast. Neem je laptop dus vooral mee. We gaan aan de slag met infographics, grafieken, afbeeldingen, smartarts, pictogrammen en 3D-visualisaties. Wat zijn do’s en don’ts bij kleurgebruik, je slide ontwerp en het gebruik van media. Veel aandacht gaat uit naar het bouwen van krachtige slide decks. Maar ook behandelen we de de psychologische mechanismen achter bepaalde ontwerpkeuzes, en leer je hoe je generative AI kunt inzetten om jouw perfecte beelden te creëren en je bergen aan tijd te besparen.

  • Duur: 8 uur
  • Maximaal aantal deelnemers: 20
  • Format: Offline
  • Locatie: Naar keuze


Storytelling: Presenting Online

De masterclass Storytelling: Presenting online is erop gericht de effectiviteit van jouw online presentaties te vergroten. Hierbij gaat het niet alleen om expliciete presentaties waarin je jouw plannen over de bühne brengt, maar ook over de standaard overleggen en korte afstemmingsmomenten. Want wil je niet iedere keer effectief zijn? Oftewel: je doel bereiken, iemand overtuigen, collega’s enthousiasmeren voor jouw idee?

Hoewel online meetings (zeker) sinds de pandemie standaard onderdeel van ons werkende leven zijn geworden, benutten we lang niet alle mogelijkheden die online tools als MS Teams meetings ons bieden. Of het nu gaat om snel een poll in de chat invoeren om de mening van de deelnemers op te halen, je slides naast jou als presentator positioneren zodat deelnemer volle aandacht voor jou én je geweldige slides hebben, of zelfs om snel een besluit te nemen en alle goedkeuringen automatisch te registreren (jazeker, dan kan ook gewoon!).  

En hoe kom jij over tijdens online meetings? Hoe klinkt jouw microfoon? En je ruimte? Leer en ervaar hoe je de positionering van je camera, jouw eigen positionering, je geluidsinstellingen, de akoestiek en de verlichting in je kamer kunt optimaliseren. Hoe deel je alsnog het geluid van je video wanneer je al in presentatiemodus zit en je de presentatie dus niet wilt onderbreken? En wat zijn absolute do’s en don’ts tijdens online meetings? Kortom, en komt heel veel voorbij tijdens deze masterclass. Kom dus cherrypicken om jouw effectiviteit online te maximaliseren! 

  • Duur: 4 uur
  • Maximaal aantal deelnemers: 20
  • Format: Online